“Ze worden bijna niet gelezen. Leveren niet genoeg op. Dus we stoppen ermee.” Mán, wat was ik daar ziek van. Tot ik ineens, te midden van de caviapoep, een ‘Holy shitmoment’ kreeg!

Ondernemen is heerlijk. Ik zou niet anders willen. Maar je hebt ook van die dagen dat het gewoon klote is. Raak je in twee dagen tijd 20K op jaarbasis kwijt. Boeh. Wil je een quantum leap maken in je persoonlijke ontwikkeling? Start een eigen bedrijf.

En inmiddels kan ik daar best goed tegen

Valt er iets weg? Dan komt er vaak een week later iets leuks voor in de plaats. Ik adem uit en ga vrolijk weer verder. Tot ze aan mijn kindje komen. Mijn speeltuin. Mijn ultieme tijdverdrijf….

Bloggen!

Dus ja, toen het mailtje voorbij kwam van een opdrachtgever: “we stoppen ermee”, was ik flink chagrijnig. En wat doe ik dan: iets met cavia’s. In dit geval was het tijd voor een schoon hok, dus poepscheppen. Even dat hoofd leeg. Kletsen tegen die pluizenbolletjes.

Toen zei een klein stemmetje:

“Hoe zit het met jou dan? Blog je zelf nog weleens?”

Uhm. Zelden. Daar heb ik namelijk geen tijd voor. Te druk met leuke dingen. Komt wel weer.

“Hoe kun je een ander een blog verkopen, terwijl je zélf niet blogt?!”

….. Holy SHIT! Daar was het moment. Het moment dat gehakt maakte van al mijn gemopper en gemiauw. Ondertussen ging dat poepscheppen steeds fanatieker. Ik moet weer gaan bloggen! Ho wacht. Moet. Moet dat?

Nee, ik wíl weer gaan bloggen

Omdat het hartstikke tof is. Goed is voor mijn business. Leuk om weer regelmatig contact te hebben met mijn volgers. Want ik heb zóveel over schrijven te vertellen. Oja en Google wordt er blij van. Ook fijn.

Zat ik daar te grijnzen boven die stront

En hoe dat dan gaat met persoonlijke groei: ineens voelde ik dankbaarheid naar mijn opdrachtgever. Ik had die schop onder mijn derrière echt even nodig. Zo zie je maar weer dat elke tegenslag iets moois in zich draagt.

Dus lieve lezers, zet je schrap

Vanaf nu weer elke week een blog. Over schrijven. Ondernemen. Content. Marketing automation (mijn nieuwe liefde) en ja vast ook af en toe over cavia’s 😉