Zo. En nu iets over mezelf vertellen. Want dat moet toch, op een ‘over ons’ pagina? Ja. En absoluut nee! Want een ‘over ons’ pagina gaat niet over jou. Over ons is namelijk dé manier om contact te leggen met je bezoeker. Je potentiële klant.

“Ik heb drie studies gedaan. En ohja, ook nog bijscholing A t/m X. Verder hou ik van hobby’s, ben ik getrouwd met Bas en ben moeder van vier kinderen.”

Zzzzz…. zzzzzz… jouw bezoeker is inmiddels in slaap

Even lullig gezegd. Het interesseert jouw bezoeker niet of je kinderen hebt. Dat je kat Bep of Toos heet. Maar eh, moet je dan helemaal niks over jezelf vertellen?

Dat natuurlijk wel! Houd alleen in je achterhoofd wat het doel is

Online creëert afstand. Het doel van een ‘over ons’ pagina is die afstand overbruggen. En dat vanuit het perspectief van je lezer. Alles wat je zegt, gaat dus eigenlijk niet over jou. In elke zin benoem je iets dat je doelgroep belangrijk vindt.

Ben je natuurgeneeskundig therapeut? Dan mag je best vertellen dat je blij wordt van wandelen door het bos. Daarmee geef je je lezer de onbewuste boodschap dat gezond leven voor jou belangrijk is. Werk je met cijfers? Prima om een grapje te maken over jouw OCD-achtige trekjes. Jouw bezoeker filtert dat je nauwgezet bent. Op details let. Goede eigenschap als je met cijfers werkt, niet?

En vertel iets persoonlijks

Iets wat antwoord op de vraag geeft: “Als je me zou kennen zou je weten dat ik..”. Gek ben op cavia’s. Ik noem maar een eigenwijze zijstraat. Zo word jij van foto op het scherm ineens een mens. En zeg nu zelf: je doet het liefst zaken met? Precies, met mensen.

Wanneer jouw bezoeker besluit dat contactformulier in te vullen, kennen ze je al een beetje

En dat is fijn, want dan verlaag je direct de drempel tot contact. Wist je dat een bezoeker gemiddeld 7x “ja” moet zeggen voor ze met jou in zee gaan? Dat hoeft geen letterlijke ja te zijn. Een goed gevoel, herkenning en verbinding is een JA met een gouden griffel.

Gebruik de volgende checklist voor je ‘over ons’ pagina

?? Speel in op de (onbewuste) behoefte van je bezoeker

?? Vertel iets persoonlijks, iets geks

?? Zorg voor een korte, bondige tekst; max 250 woorden

?? Ga voor die glimlach, humor werkt

?? Kies een mooie, professionele foto

Dussss…. vanaf nu geen saaie Over Onsjes meer!