Ik ben er even niet. Ik ben met vakantie. En eet taart. Toch lees je dit blog. En mijn business draait gewoon door. Hoe doet ze dat vraag je je wellicht af…. Check mijn simpele én superslimme geheim hieronder!

Ik val graag met de deur in huis. Hét gouden ei is plannen. Vooruit werken. Zorgen dat content vóór je gaat werken.

Seriously Marianne. Plannen. Is dat alles??

Yep en ik ga de 2 redenen uitleggen waarom plannen zo megabelangrijk is.

Je hebt namelijk tijd te kort met een eigen bedrijf

Opdrachten lopen uit. Weken vliegen voorbij. Dan heb je geen zin. Of geen inspiratie. En voordat je het weet, heb je alweer tijden geen nieuwe content gepost. Terwijl je wéét dat het goed is voor je autoriteitsstatus en je engagement met je followers. Plus, Google houdt van je. Big time.

Reden 1 waarom plannen werkt ?? je weet wat je doet

Als je een plan hebt, werk je doelgericht. Zomaar lukraak wat blogs of klantcases over de bühne pleuren is leuk, maar nogal een schot hagel. Echt iets bereiken doe je meestal niet. Terwijl als je nadenkt over welke zakelijke lijn je wilt uitzetten, kun je je content heel gericht inzetten. Welke kant wil jij opgroeien met je business? Zet daarop in!

Maak een content calender, dan heb je altijd leuke onderwerpen

Misschien zijn er in jouw vakgebied wel speciale dagen. De dag van de copywriter? Een event? Iets wat helemaal aansluit op de actualiteit? Plan het in.

Zorg daarnaast voor een bepaalde lijn in je content. Dan groeien mensen mee in je verhaal. Zijn ze nieuwsgierig naar deel 2. Juist de afwisseling maakt dat mensen je blijven volgen. En lekker makkelijk voor jou. Je bent nooit meer Koos Onderwerploos.

Reden 2 waarom plannen werkt ?? je wint zeeën van tijd

Elke week gaan zitten voor een blog lukt vaak niet. Daarbij is het niet zo efficiënt. Want telkens als je gaat schrijven, moet je weer in die flow komen. Plan daarom eens in de zoveel tijd een dag dat je alleen maar schrijft. Werkt áán je bedrijf.

Telefoon uit. Mail uit. En gas erop. Dan kun je zomaar in een paar uur tijd 3 tot 5 blogs eruit gooien.

3 tot 5 blogs? Dat lukt me nooit!

Jawel, je schrijft namelijk eerst harkversies. Gewoon lekker al die creativiteit op papier. Spelen. Daarna laat je een tekst rusten. Pas later kijk je ernaar door je strenge schooljuffenbril. Zo blijf je geïnspireerd én hou je de vaart erin.

Content klaar? Dan plan je het in op social en je website

Zo weet ik dat op zondag mijn blog op mijn site verschijnt en op maandag op de socials. Hoef ik weinig voor te doen. En natuurlijk ben ik stiekem wel zo’n controlfreak dat ik even check of alles goed gaat. Maar werken? Aanpassen? Erop zetten? Nope. Done. Al veel eerder. En wil je echt plannen XXL, denk dan eens aan marketing automation! Daar ga ik later, als mijn zakelijke lijn zo ver is 😉 , over bloggen.

Even nieuwsgierig: plan jij je content in? Zo ja, hoe bevalt dat en zo nee, waarom niet? Let me know!