Ben je inmiddels #coronamoe? Ik denk iedereen wel een beetje. Druk daarom met de Pasen lekker op de pauzeknop. Want dat heb je verdiend!

Een leven zonder iPhone. Ik kan het me niet meer voorstellen. Regelmatig zet ik mezelf op smartphonedieet. Dan mag ik bijvoorbeeld echt niet ’s morgens in mijn bed Funda afstruinen. En dat lukt dan…. toch zeker één dag. Tja.

En sinds corona is het alleen maar erger

Ik denk dat ik naast een Fundafetisj ook een NU.nl-fetisj heb ontwikkeld. Er gebeurt zo veel in de wereld, dat wil ik allemaal volgen. Liefst 15 keer per dag. Terwijl ik weet dat ik me er niet per se beter door ga voelen.

Haal eens 2 keer adem voordat je je telefoon pakt

Dat hoorde ik gisteren tijdens een online yogales. Ik moet zeggen, het helpt. Want tijdens die 2 keer ademen geef je jezelf de tijd je af te vragen: wil ik hier nu écht mijn aandacht aan besteden? Vaak is het antwoord nee. En als het toch ja is, doe je het met aandacht.

Mag die pauze niet wat langer

Zei mijn lichtelijk vermoeide hoofd vanmorgen. Want zelfs als ik niet online ben, suddert het effect van de berichtgeving door. Ben ik minder gefocust. Werk ik korter dan ik zou willen en staat stiekem mijn systeem de hele dag in de AAN-modus. En man, wat is dat vermoeiend.

Dus druk ik vandaag op Paasmaandag op de paasei- eh… pauzeknop

Even geen NU.nl. Geen Facebook of Insta. Gewoon genieten van thuis zijn. Lekker ontbijten met mijn man. En mijn lichaam toestaan te ontspannen. Een rustpunt. Je zou het bijna vergeten dat dat mág in deze tijd.

Blijf niet doorrennen

Vandaag hoeft er helemaal niets. Door te bewust te kiezen voor ontspanning, kun je straks die je uitdagingen makkelijker aan. Ondernemen is ook de boel de boel durven laten. Paaseieren zoeken. Of in mijn geval: eten!

?